Min farmors græske bondekøkken

Anekdoter, fortællinger og løgnehistorier fra mit liv på Kreta

17. 08. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Min mor er dansk, og min far er græsk, fra Kreta.

Lige siden jeg var lille, har jeg derfor kun set min farmor og farfar én gang om året, når vi, fast, holdt vores sommerferie hos dem i deres store 3 etagers laksefarvede hus, der ligger ca. 25 km. øst for Chania, i den lille landsby Plaka.

Efter mor og far blev skilt, gik der et par år, hvor jeg slet ikke så farmor og farfar, men nu bor jeg selv på Kreta, og elsker at besøge dem, og især, farmors køkken.

Mere
17. 08. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Jeg arbejder som kok på Tavérna Villa Théa, et eksklusivt hotel eller lejlighedskompleks, der ligger nogle kilometer inde på øen for foden af Ida-bjergene. Foran hotellet, fra tagterrasserne, er der en fantastisk udsigt ned mod Kretas nordkyst og ud over strandene og havet ved Rethymnon, Kretas tredjestørste by, der ligger en lille times kørsel fra Plaka.

Min danske mor og græske far er skilt. Det blev de for snart mange år siden, da jeg var elleve. I flere år havde jeg ingen kontakt med min far, men efter at jeg flyttede til Kreta, begyndte vi at ses igen, og far tilbød mig at komme i kokkelære hos ham i hans tavérna på den nærliggende ø, Santorini. Efter lærlingetiden vendte jeg tilbage til Kreta og flyttede sammen med min kretenstiske kæreste Sophie. Og far skaffede mig jobbet på Tavérna Théa, hvor jeg også havde været i praktik.

Mere
23. 10. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Udover at min familie, på min fars side, er græsk, og bor på Kreta, hvorfor er det så, at jeg selv er lige så glad for at være her, og aldrig skal tilbage til Danmark? Helt enkelt, så har Kreta bare det hele. Naturen, kulturen, befolkningen, Sophies og mine interesser, og vores fælles drøm om at leve livet.

Med andre ord: Min drøm om det perfekte liv bliver til virkelighed, i samme øjeblik jeg sætter fødderne i Kreta's røde, sandede jord.

Mere