gr: Tabbouleh - dk: Bulgursalat

Kategori: Salater
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Der findes rigtig mange versioner af den oprindelig tyrkiske tabbouleh. Den her synes jeg er speciel god, fordi bulguren, som i sig selv er ret smagsneutral, får et lækkert pift af tomat.

  • 2 dl bulgur
  • 4 spsk + 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1/2 l vand
  • 1/2 bouillonterning
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg i tynde både
  • 1/2 agurk i grove stykker
  • 125 g sukkerærter i stykker
  • 125 g små tomater i både
  • 1/2 kop udstenede kalamata oliven i halve
  • 125 g feta
  • 1 spsk frisk eller tørret oregano

Steg bulguren forsigtigt et par minutter i olie og tomatpuré. Rør ofte!

Tilsæt vand og bouillon og kog bulguren i ca. 20 min. til væden er fordampet og bulguren er cremet

Hæld citronsaft, salt og peber i, rør rundt og køl af

Hæld rødløg, agurk, sukkerærter, tomater og oliven ned til bulguren og rør godt rundt

Hæld salaten over på et fad, og læg en skive feta på toppen

Hæld olivenolie over og pynt med oregano