En meget populær salat i fars taverna med en frisk smag af citron. Kan bruges som tilbehør til alt kød. Og den er både nem, hurtig, sund og smager fantastisk.
- 2 squash
- Fintreven skal og saft af 1/2 citron
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 bundt persille - grofthakket
- 1 fed hvidløg - moset
- Groft salt og friskkværnet peber
- 1/2 hjerte-, romaine eller anden salat
- 3 tomater
- 150 g feta
- 1/2 kop kalamata oliven
Pisk en marinade af citron skal og saft, olie, persille, hvidløg, salt og peber
Skær squash i skiver (3-4 mm tykke), pensl skiverne med marinaden (gem den overskydende marinade), og grill dem i ca. 12 min. i alt
Riv salaten i mindre stykker og hak tomaterne groft. Bland salat og toimater i en serveringsskål
Læg de grillede, afkølede, squash skiver ovenpå, og hæld resten af marinaden over
Kom feta i stykker og udstenede oliven over salaten