gr: Arakás Laderós - dk: Ærter i tomatsovs

Kategori: Salater
06. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Ved servering kan man lægge en skive feta og et skvæt olie ovenpå, og drysse med lidt tørret (salat)krydderi.

  • 1/2 hakket rødløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 8 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk grofthakket dild
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 750 g ærter

Steg løg og hvidløg kort i olien

Hæld tomaterne i, og tilsæt persille, dild, sukker, salt og peber

Lad sovsen koge ind, under svag varme, i omkring 1/2 time

Flyt gryden og hæld ærterne i, og bland sovs og ærter godt

Afkøl i mindst 2 timer