gr: Steak Saláta - dk: Steak salat

Kategori: Salater
07. 09. 2020
Forfatter: Luca Tselementes

Selvom vi ikke spiser kød hver dag her på Kreta, så bare engang imellem. Bemærk: Opskriften er til 2 personer!

  • 2 ribeye eller striploins
  • ¼ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2/3 kop græsk yoghurt
  • 1 most hvidløgsfed
  • 2 tsk fintreven skal af citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tsk rødvinseddike
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/4 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 kopper salat
  • 1/2 agurk
  • 1 kop cherry tomater
  • 1 kop kikærter (forkogte - klar til brug)
  • 2 avocado
  • 2 kopper udstenede kalamata oliven
  • 150 g feta
  • ¼ kop grofthakket bredbladet persille

Dup kødet med køkkenrulle, drys med salt og peber og grill ved direkte varme i ca. 8 min. Lad kødet hvile 10 min. Fjern eventuelt fedt, og skær kødet i tynde strimler. 

Bland alle ingredienserne til derssingen.

Anret salaten på to tallerkener. Fordel grofthakket agurk, cherry tomater i halve, kikærter, avocado i grove stykker, kalamata oliven i halve og brækket feta på tallerkenerne.

Læge kødskiverne på, og drys med persille.

Server dressingen til.