Jeg kender udmærket den danske klassiker "kold kartoffelsalat". Sådan laver vi ikke kartoffelsalat hernede. Prøv denne i stedet, der "svømmer" i god, sund olivenolie, frem for mayonnaise!
- 500 g (nye) små kartofler
- 1 dl + 6 spsk olivenolie
- 1 fed presset hvidløg
- 1 spsk græsk timian
- 2 spsk balsamico
- 1 aubergine
- 1 peberfrugt
- 200 g semi dried tomater
- 200 g grillede artiskokker
- 4 spsk grofthakket persille
- 4 spsk grofthakket dild
- 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
Kartoflerne vaskes og koges kun lige møre (endelig ikke for meget), og afkøles
1 dl olie blandes med hvidløg og timian i en pose
Auberginen skæres i 3/4 cm tykke skiver, og peberfrugten i store stykker
Aubergineskiverne og peberfrugtstykkerne lægges i posen, der rystes.
Smid ikke posen ud!
Grill aubergineskiver og peberfrugtstykker på begge sider på en varm grill i 2 x 7 min. og afkøl
Bland 6 spsk olie og balsamico i posen. Skær kartofler i halve og læg dem i posen, og ryst den
Grill kartoflerne i 10 min. indtil de får striber
Bland auberginer, peberfrugt, tomater og artiskokker i et stort fad
Fordel kartoflerne henover, og drys med persille, dild, salt og peber
Server ved stuetemperatur (ikke køleskabskold)