-
-
07. 09. 2020
-
Forfatter: Luca Tselementes
Selvom vi ikke spiser kød hver dag her på Kreta, så bare engang imellem. Bemærk: Opskriften er til 2 personer!
-
-
10. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Jeg elsker ærter. Og sammen med grillede asparges og masser af citron, giver det nogle fine smagsnuancer til denne salalt med grillede rejer på toppen!
-
-
09. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Jeg kender udmærket den danske klassiker "kold kartoffelsalat". Sådan laver vi ikke kartoffelsalat hernede. Prøv denne i stedet, der "svømmer" i god, sund olivenolie, frem for mayonnaise!
-
-
09. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Her på Kreta påstår vi, at vi har verdens bedste (læs: mest velsmagende) vandmeloner! Og vi har mange af dem. Denne salat kombinerer den velsmagende vandmelon med feta og og persille. Mere græsk kan det ikke blive!
-
-
08. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Der findes rigtig mange versioner af den oprindelig tyrkiske tabbouleh. Den her synes jeg er speciel god, fordi bulguren, som i sig selv er ret smagsneutral, får et lækkert pift af tomat.
-
-
08. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
En meget populær salat i fars taverna med en frisk smag af citron. Kan bruges som tilbehør til alt kød. Og den er både nem, hurtig, sund og smager fantastisk.
-
-
08. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Nemt tilbehør. Smager fantastisk med Kretas solmodne tomater.
-
-
08. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Den græske salat serveres til stor set alle måltider hernede. Kan varieres nærmest i det uendelige, men sådan her ser den ud, når jeg laver den.1 skyllet salathoved i mindre stykker (gerne lidt forskelligt).
-
-
07. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Den her opskrift fik jeg af kokken på det hotel i Platanias, hvor jeg arbejdede det første år jeg boede på Kreta.
-
-
07. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Far og jeg opfandt den her salat en dag, hvor vi havde aftalt, at spise frokost på stranden. Den er lavet af rester.
-
-
06. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
I min tidlige kokkeelevtid havde vi en dag en rest laks til overs efter dagens servering. Dagen efter bad min far mig lave en frokostsalat af lakseresten. Den skulle være nem, frisk, cremet, og skulle kunne spises med en skive brød til.
-
-
06. 04. 2019
-
Forfatter: Luca Tselementes
Ved servering kan man lægge en skive feta og et skvæt olie ovenpå, og drysse med lidt tørret (salat)krydderi.