Kategori: Salater
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Jeg elsker ærter. Og sammen med grillede asparges og masser af citron, giver det nogle fine smagsnuancer til denne salalt med grillede rejer på toppen!

Kategori: Salater
09. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Jeg kender udmærket den danske klassiker "kold kartoffelsalat". Sådan laver vi ikke kartoffelsalat hernede. Prøv denne i stedet, der "svømmer" i god, sund olivenolie, frem for mayonnaise!

Kategori: Salater
09. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Her på Kreta påstår vi, at vi har verdens bedste (læs: mest velsmagende) vandmeloner! Og vi har mange af dem. Denne salat kombinerer den velsmagende vandmelon med feta og og persille. Mere græsk kan det ikke blive!

Kategori: Salater
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Der findes rigtig mange versioner af den oprindelig tyrkiske tabbouleh. Den her synes jeg er speciel god, fordi bulguren, som i sig selv er ret smagsneutral, får et lækkert pift af tomat.

Kategori: Salater
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

En meget populær salat i fars taverna med en frisk smag af citron. Kan bruges som tilbehør til alt kød. Og den er både nem, hurtig, sund og smager fantastisk.

Kategori: Salater
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Nemt tilbehør. Smager fantastisk med Kretas solmodne tomater.

Kategori: Salater
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Den græske salat serveres til stor set alle måltider hernede. Kan varieres nærmest i det uendelige, men sådan her ser den ud, når jeg laver den.1 skyllet salathoved i mindre stykker (gerne lidt forskelligt).

Kategori: Salater
07. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Den her opskrift fik jeg af kokken på det hotel i Platanias, hvor jeg arbejdede det første år jeg boede på Kreta.

Kategori: Salater
07. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Far og jeg opfandt den her salat en dag, hvor vi havde aftalt, at spise frokost på stranden. Den er lavet af rester.

Kategori: Salater
06. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

I min tidlige kokkeelevtid havde vi en dag en rest laks til overs efter dagens servering. Dagen efter bad min far mig lave en frokostsalat af lakseresten. Den skulle være nem, frisk, cremet, og skulle kunne spises med en skive brød til.

Kategori: Salater
06. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Ved servering kan man lægge en skive feta og et skvæt olie ovenpå, og drysse med lidt tørret (salat)krydderi.