Klassisk græsk ret. Kan laves i mange forskellige versioner, oftest også med tomater og feta (se alternativ version)
- 500 g tigerrejer
- 1,5 dl græsk olivenolie
- 6-8 finthakkede fed hvidløg
- 1 spsk groft salt
- 1/2 kop hakket bredbladet persille
- 100 g ærter
- Groft salt og friskkværnet peber
- 1/2 dåse hakkede tomater
- 2 forårsløg i tynde skiver
- 100 g feta i grove stykker
Pisk olie, hvidløg og 1 spsk salt til en marinade.
Læg rejerne i, og lade dem marinere en times tid.
Hæld rejerne og olien op i en opvarmet dyb pande, og steg dem i ca. 6 min. (til de er blevet lyse røde)
Vend persille og ærter i rejeblandingen og krydr med salt og peber.
Server kold eller varm.
ALTERNATIV VERSION:
Tag rejerne op og stil dem til side efter 6 min. (når de er lyse røde).
Hæld hakkede tomater ned i den vame reje/hvidløgsolie og lad sovsen koge 5 min.
Vend rejer, persille, ærter og feta i tomatsovsen og krydr med salt og peber, og læg låg på panden.
Kog retten videre i 3-4 min.
Pynt med skivede forårsløg og server.