gr: Garides Saganaki - dk: Rejer i hvidløg

Kategori: Meze
14. 03. 2020
Forfatter: Luca Tselementes

Klassisk græsk ret. Kan laves i mange forskellige versioner, oftest også med tomater og feta (se alternativ version)

  • 500 g tigerrejer
  • 1,5 dl græsk olivenolie
  • 6-8 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1/2 kop hakket bredbladet persille
  • 100 g ærter
  • Groft salt og friskkværnet peber

 

  • 1/2 dåse hakkede tomater
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 100 g feta i grove stykker

Pisk olie, hvidløg og 1 spsk salt til en marinade.

Læg rejerne i, og lade dem marinere en times tid.

Hæld rejerne og olien op i en opvarmet dyb pande, og steg dem i ca. 6 min. (til de er blevet lyse røde)

Vend persille og ærter i rejeblandingen og krydr med salt og peber.

Server kold eller varm.

ALTERNATIV VERSION:

Tag rejerne op og stil dem til side efter 6 min. (når de er lyse røde).

Hæld hakkede tomater ned i den vame reje/hvidløgsolie og lad sovsen koge 5 min.

Vend rejer, persille, ærter og feta i tomatsovsen og krydr med salt og peber, og læg låg på panden.

Kog retten videre i 3-4 min.

Pynt med skivede forårsløg og server.