En helt traditionel opskrift, med mange navne, f.eks. patates psites (bagte kartofler) eller patates ladorigani (kartofler med olivenolie og oregano). Perfekte til en søndagsmiddag med kylling, lam, svinekød eller oksekød. Og mindst lige så gode dagen efter, hvis de opvarmes langsomt i ovnen!
- 1 kg store kartofler
- 1 1/2 dl olivenolie
- 1 dl vand
- 2 citroner (saften af)
- 2 fed pressede hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk groft salt og friskkværnet peber
- 100 g feta
Tænd ovnen på 200 gr.
Vask kartoflerne og skær dem i tykke både, der lægges i et stort ovnfast fad
Lav en marinade af olie, vand, citronsaft, hvidløg og oregano, hæld blandingen over kartoflerne, og vend kartoflerne godt rundt i marinaden
Drys salt og peber på
Stil fadet i ovnen i omkring en time til kartoflerne er godt møre (vend dem et par gange undervejs)
Slut med at grille kartoflerne i ovnen, i yderligere et par minutter, til væden er fordampet, og de begynder at blive gyldne og sprøde
Server i en skål, og pynt med smuldret feta