gr: Domates "semi-dried" - dk: Langtidsbagte cherrytomater

Kategori: Meze
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Disse tomater er så lækre søde og smagfulde, at de kan anvendes i mange retter og salater - og så er de meget nemme at lave.

  • 1 kg cherrytomater
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk græsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk græsk honning

Pisk olie, hvidløg, oregano, salt og honning sammen til en marinade

Skyl tomaterne og skær dem i halve

Vend marinaden i tomaterne, og rør forsigtigt rundt, indtil alle tomater er marineret

Læg et stykke bagepapir i en bradepande og læg tomaterne på bagepapiret med den flade side opad

Bag tomaterne ved 80 grader i 5 timer

Opbevar tomaterne i et henkogningsglas med olie, sådan at alle tomater er dækket