gr: Spanakopita - dk: Spinattærte

Kategori: Meze
09. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Klassisk - og simpel - græsk tærte

  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 porre i tynde skiver
  • 1 spsk + 1/2 dl olivenolie
  • 500 g friske spinatblade
  • 2 æg
  • 150 g feta i grove stykker
  • 1/4 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 knivspids reven muskatnød
  • 1 spsk bredbladet hakket persille
  • 1 spsk hakket dild
  • 125 g fillodej
  • Sesamfrø

Løg og porreskiver svitses gennemsigtige i 1 spsk olie

Spinatbladene tilsættes og svitses kort med. Blandingen steger for svag varme i 10 min. og køles

Pisk æggene sammen og tilsæt feta, salt, peber, muskat, persille og dild

Når spinatblandingen er kølet af, blandes den med æg- og krydderi-blandingen.

Læg bagepapir på en bageplade, og læg en filodejplade på. Pensl med olivenolie.

Fortsæt med endnu et lag filodej, pensl med olie og fortsæt. 4 lag i alt

Smør spinatblandingen på halvdelen af filodejpladen, og læg den anden halvdel ind over. Sørg for at spinatblandingen ikke går helt ud til kanten

Brug en gaffel og tryk kanten fast hele vejen rundt

Bag i ovn ved 220 grader i en halv time - pas på spanakopita'en ikke bliver for mørk