gr: Souvlaki mé chirinó kréas - dk: Mørbradspyd

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Når alle endagsturisterne ankommer med båden fra Rhodos, er det her en af de mest populære grillretter i fars taverna.

  • 4 træspyd, der har ligget i blød i isvand i en halv time
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • 1 fed moset hvidløg
  • 1 spsk tørret græsk oregano
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 pudset svinemørbrad
  • 1 peberfrugt i store stykker
  • 1 rødløg i både
  • 125 g champignoner

Pisk en marinade af olie, citronsaft, hvidløg, oregano, persille, salt og peber

Rens mørbraden, og skær den i store stykker. Læg dem i marinaden i et par timer i køleskabet

Sæt mørbradstykkerne på spyd skiftevis med peberfrugt, rødløg og champignon

Grill spyddene i 22-24 minutter, vend dem et par gange undervejs

Ved servering drysses lidt oregano og rødløg over, og citronbåde serveres til.