gr: Spetzofai - dk: Krydrede pølser i tomatsovs

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!

  • 4 gode krydrede pølser i tykke skiver
  • 1 spsk + 4 spsk olivenolie
  • 1 rødløg i tynde både
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 3 pebre i forskellige farver og i grove stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 kop vand
  • 1 kop rødvin
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 laubærblade
  • 1 finthakket mild chili uden kerner
  • 1 knivspids paprika
  • Groft salt og friskkværnet peber

Sauter pølseskiverne i 1 spsk olie i et par minutter, og læg dem på en tallerken

Sauter rødløg, hvidløg og pebre i resten af olien og i samme gryde i et par minutter

Hæld tomat, puré, vand og rødvin i gryden, og lad det hele koge op

Tilsæt sukker, laubærbalde, chili, paprika, salt og peber

Lad sovsen simre i en halv times tid, indtil den tykner

Hæld pølsestykkerne tilbage i gryden og varm det hele godt op