gr: Keftédes - dk: Grillede små kødboller

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

De her kødboller er så nemme at lave - den græske version af de danske frikadeller.

  • 2 skiver afskorpet franskbrød
  • 2 rødløg
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 spsk friskhakket mynte
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 æg
  • 2 tsk græsk olivenolie
  • 1/2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk mel

Skorpen skæres fra franskbrødet. Brødkrummen pilles i stykker og udblødes i vand

Løgene pilles og hakkes fint

Det hakkede kød blandes med løg, persille, mynte, citronsaft, æg, olie, salt og peber

Vandet knuges af brødet, som blandes i farsen

Rigelig olie varmes på en pande

Farsen formes til små kødboller, som vendes i mel, og steges brune på en grillpande i ca. 15 minutter. Vendes ofte