gr: Pastitsada - dk: Kylling i tomatsauce med makaroni

Kategori: Hovedretter
21. 04. 2020
Forfatter: Luca Tselementes

Endnu en græsk hovedret, i familie med Pastitsio'en pga. dens makaroni.

  • 2 kyllingbryst
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk olivenolie mere
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 spsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk most hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1/4 kop soltørrede tomater
  • 3/4 kop grillede artiskokker
  • 3/4 kop kalamata oliven
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 1/2 kop feta
  • Makaroni til 4 pers.

Skær kyllingbryst ud i store strimler, og drys stykkerne med salt, peber og hvidløgspulver.

Steg kyllingstykkerne i 1 spsk olie i 5 min. og tag kyllingen af panden.

Skær peberfrugt og rødløg i grove stykker. Sauter i endnu 1 spsk olie og drys oregano og timian, salt og peber over peberfrugt og rødløg. Sauter videre i 5 min.

Kom hvidløg i blandingen og lad det snurre i et minut.

Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i blandingen, og kog videre for svag varme i 5 min.

Kom artiskokker i stykker og oliven i skiver i blandingen, og varm det hele igennem.

Læg kyllingstykkenre på, hæld rødvinseddike over retten og varm det hele igennem i ca. 10 min.

Server ovenpå makeroni og drys med feta.