Måske ikke ligefrem græske - men stadig rigtig gode. (Der bliver ca. 14 styk af portionen)
- 200 g tørrede kikærter (brug ikke dem fra dåse)
- 3 fed hvidløg (grofthakket)
- 1 rødløg (grofthakket)
- 1 spsk tahin
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- Saft af 1/2 citron
- 2 tsk bagepulver
- 1 kop bredbladet persille
- 1/2 tsk groft salt og friskkværnet peber
- Olivenolie til stegning
Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand i mindst 12 timer.
Skyl kikærterne i nyt koldt vand.
Kom dem i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser, og kør til en fast fars.
Varm en æbleskivepande op og kom 1 tsk olivenolie i hvert rum.
Form falafler med en dessertske og læg dem i æbleskivepanden. Vend falaflerne forsigtigt efter ca. 3 minutter.
Steg falaflerne i alt ca. 8 min. indtil de er gyldne og sprøde på overfladen.