Udskriv

gr: Moussaka - dk: Moussaka

Kategori: Hovedretter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Den græske klassiker over dem alle - farmors originale opskrift.


Begge ender skæres af auberginerne, hvorefter de skæres i 1/2 cm tykke skiver på langs. Kartoflerne skæres i tynde skiver, også på langs

Aubergineskiver og kartoffelskiver steges i 4 spsk olie i et par minutter på hver side, til de tager farve

Rødløg pilles og hakkes groft, hvorefter de svitses gennemsigtige i 2 spsk olie

Kødet kommes i, og brunes

Så hældes vin, tomater, kanel, sukker, salt og peber, samt oregano og persille i, det hele røres godt sammen, og koger i 20 min.

Rasp og reven ost (bortset fra 2 spsk) røres i, og gryden tages af varmen

Et sammenpisket æg vendes i kødsaucen.

Smør smeltes i en kasserolle, melet tilsættes, og når det begynder at brune tilsættes mælken lidt efter lidt, og under piskning

Sovsen koges i 10 min. Kasserollen tages af blusset og sovsen krydres med salt, peber og muskatnød

2 sammenpiskede æg røres ud i saucen, og resten af osten røres i

Et ovnfast fad smøres med smør, og lidt rasp fordeles i fadet

Bunden dækkes med aubergineskiver

Halvdelen af kødsovsen hældes over, og et lag af kartoflerskiver lægges over

Resten af kødsovsen hældes over, og et lag aubergineskiverover

Hæld bechamelsauce over, og bag moussakaen i en time ved 180 grader