gr: Moscharaki giouvétsi - dk: Kalvekød med pasta

Kategori: Hovedretter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

En ret jeg har lært at lave af Sophies farmor. Det, der gør den så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.

  • 1 hakket rødløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 gulerødder i tykke skiver
  • 1/2 kop olivenolie
  • 500 g kalvekød i store, mundrette stykker
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 knivspids kanel
  • 1 tsk rørsukker
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • 150 g pasta
  • 50 g frisk reven parmesan
  • 2 spsk smør

Svits løg, hvidløg og gulerødder forsigtigt i olien i et par minutter i en stor stegegryde

Hæld kødet i og svits det. Kom tomater, kanel og sukker i

Kom låg på gryden og stil den i ovnen ved 220 gr. i en time og et kvarter

Imens koges pastaen, og hældes i en sigte

Tag gryden ud af ovnen, og vend pastaen i

Kom ost og smørklatter ovenpå

Stil gryden i ovnen igen og giv retten yderligere et kvarter