Kategori: Hovedretter
22. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Endnu en klassiker fra mit græske køkken.

Kategori: Hovedretter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også mig!

Bunden er en "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com". Og bemærk, at dejen skal startes dagen før, den skal bruges!

Portionen giver 2 (store) pizzaer, men kan sagtens ganges op!

I Grækenland bager man normalt pizza i en (tærte)form.

Kategori: Hovedretter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Den græske klassiker over dem alle - farmors originale opskrift.

Kategori: Hovedretter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

En ret jeg har lært at lave af Sophies farmor. Det, der gør den så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Når alle endagsturisterne ankommer med båden fra Rhodos, er det her en af de mest populære grillretter i fars taverna.

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Det her er en af de mest klassiske græske retter. Perfekt til et glas rødvin, og sammen med en skive feta, og brød, der kan suge den ekstra tomatsovs op!

Kategori: Hovedretter
08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

De her kødboller er så nemme at lave - den græske version af de danske frikadeller.

Kategori: Hovedretter
07. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!