gr: Hummus - dk: Hummus

26. 06. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Der findes i hundredevis, måske tusindvis, af opskrifter på hummus. Den her er min helt egen, som jeg har eksperimenteret mig frem til. Opskriften indeholder endda et par små fif, i forhold til andre mere almindelige opskrifter på hummus. Resultatet bliver: Creamy, dreamy and lightly!

  • 1 dåse kikærter (forkogte / klar til brug)
  • 1/2 tsk natron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1/2 kop tahin
  • 4 spsk isvand (koldt vand med isterninger)
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk grovhakket bredbladet persille

Kog de forkogte kikærter med natron i ca. 20 min. Hæld dem over i en sigte og overhæld dem med koldt vand i 30 sek.

Hæld citronsaft, hvidløg og salt i en blender og blend det sammen.Lad blandingen hvile i 10 min.

Tilsæt tahin og blend igen til en tyk og cremet konsistens.

Imens blenderen kører, hældes isvandet i, indtil en meget cremet konsistens.

Imens blenderen kører, tilsættes spidskommen og de overkogte kikærter. Og tilsidst tilsættes olien i en tynd stråle.

Nu skal konsistensen være perfekt. Hvis ikke, så tilsæt en smule mere isvand.

Hæld hummus i serveringsskålen og pynt med grovhakket bredbladet persille.