26. 06. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Der findes i hundredevis, måske tusindvis, af opskrifter på hummus. Den her er min helt egen, som jeg har eksperimenteret mig frem til. Opskriften indeholder endda et par små fif, i forhold til andre mere almindelige opskrifter på hummus. Resultatet bliver: Creamy, dreamy and lightly!

08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Hvis du - som min far og jeg - er glade for de italienske grillede brødskiver, bruschetta, så prøv at smøre denne pesto ovenpå. Himmelsk!

08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Klassisk græsk tomatsauce, som kan bruges sammen med ris og kartofler og til rigtig mange retter.

08. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Oprindelig min farmors opskrift fra Kreta. Far bruger den ofte i hans taverna, men selv efter at jeg er kommet i kokkelære, har jeg aldrig helt kunne gennemskue "den hemmelige" ingrediens. Indtil jeg fornylig fandt farmors gamle opskrift i en skuffe.

03. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Når vi har friske grillede rejer på menuen i tavernaen, serverer vi altid en lille skål aïoli til. Den her er min fars version
2 pasteuriserede æggeblommer (stuetemp.)

03. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Denne tapenade er den perfekte starter. Den serverer vi for alle gæster i tavernaen sammen med brød.

03. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Lækker dip - lige til bordet - perfekt meze til at smøre på for eksempel grillet brød.

03. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Den cremede og lækre "nationalret" tzatziki var noget af det allerførste min far lærte mig at lave i køkkenet, da jeg var barn, og før han og mor blev skilt. Og opskriften har fulgt mig lige siden.