Udskriv

gr: Rizogalo - dk: Ris budding

Kategori: Desserter
07. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Grækerne laver ikke så mange desserter, men serverer oftest yoghurt, honning og frugt i stedet. Denne her er dog undtagelsen. Den minder lidt om den danske ris a la mande, og er en klassiker i Grækenland.


Smelt smørret i en tykbundet gryde (det må IKKE brune)

Hæld mælk, ris, salt og citronskal forsigtigt i gryden, og dæmp varmen

Kog ved meget svag varme i omkring 1 time, indtil risene er blevet til en fast grød

Tag gryden af varmen og tag citronskallen op

Hæld sukker i under omrøring

Hæld lidt af grøden over de sammenpiskede æg, og pisk for at vænne dem til varmen

Hæld derefter resten af grøden i, og pisk igen

Hæld grøden tilbage i gryden og varm det hele forsigtigt op, og pisk indtil grøden begynder at størkne. Tag gryden af varmen og pisk vanillesukker i

Hæld i portionsglas eller i en serveringsskål, og sæt desserten i køleskab indtil den er helt kold

Drys med kanel på toppen