gr: Milópitta - dk: Æbletærte

Kategori: Desserter
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Dejlig og nem æbletærte, som kan serveres som den er, eller med en klat flødeskum eller vanillleis.

  • 100 g + 2 spsk blødt smør
  • 60 g + 60 g rørsukker
  • 1 æggeblomme og 2 æggehvider
  • 180 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 6 store æbler
  • Saften af 1/2 citron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 kop korender eller rosiner

Pisk æggeblommen med 60 g sukker og rør 100 g smør i

Rør mel, bagepulver og salt i til en fast dej

Kom bagepapir i / Smør en tærteform (ca. 26 cm), og kom dejen i, prik den med en gaffel, og bag den ved 180 gr i 15 min.

Køl bunden af

Lav en blanding af 60 g sukker, citronsaft, kanel og korender

Skræl æblerne, skær dem i både og kom dem i citronsaft blandingen

Pisk æggehviderne stive, og vend dem i æblerne

Kom æblefyldet på bunden, og fordel 2 spsk smørklatter ovenpå

Bag tærten i ca. 25 min. til den er gylden