gr: Cantuccini - dk: Cantuccini

Kategori: Brød og kager
10. 04. 2019
Forfatter: Luca Tselementes

Jeg elsker de italienske mandelsmåkager med de mange navne. Og lige så mange navne de har, lige så mange forskellige opskrifter, og bagemetoder findes der. Den her opskrift, fra en ældre italiensk kogebog er favoritten. Og de er så nemme at bage.

  • 250 g hvedemel
  • 250 g rørsukker
  • 125 g hele mandler
  • 2 æg
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • Reven skal af 1/2 økocitron
  • 1 æggeblomme til pensling

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet masse

Del dejen i fire og rul dem ud til pølser

Tryk pølserne flade (ca. 1/2 cm høje)

Pensl de fladtrykte pølser med æggeblomme

Bag i ovnen i omkring 18 min. ved 200 grader

Få minutter efter at de er taget ud af ovnen (mens de stadig er varme), skæres pølserne i 1 cm skrå skiver med en skarp kniv